Koeling

Home > Koeling

Airco koeling kan in de zomer een enorme uitkomst bieden thuis en op kantoor. Op warme dagen zult u namelijk in staat zijn om een prettig binnenklimaat te regelen.

  direct offertes aanvragen
airco

Tijdens het koelen van de lucht wordt de lucht gelijktijdig de lucht ook ontvochtigd, waardoor u binnen een fris gevoel kan creëren ook wanneer het buiten benauwd is. U zult echter wel rekening moeten houden met een aantal factoren om problemen met de gezondheid te voorkomen.

De voordelen van een airconditioning op een rijtje:

  • Optimaal regelen van het binnenklimaat
  • Meerdere functies mogelijk zoals verwarmen, filteren en ventileren
  • Airco koeling en ontvochtiging

Hetzelfde proces wat er voor zorgt dat de lucht gekoeld wordt in een airco, zorgt er ook voor dat de lucht wordt ontvochtigd namelijk verdampen. Tijdens het verdampen van een vloeistof, wordt warmte uit de omgeving ontrokken, waardoor de lucht kouder wordt. Doordat koude lucht minder vloeistof kan bevatten dan warme lucht, wordt tijdens dit proces ook vocht uit de lucht ontrokken. Het is echter wel belangrijk dat u de airco juist instelt, zodat de lucht niet te droog of te koud wordt.

De juiste airco instellingen
Om optimaal te kunnen genieten van uw airco, zult ervoor moeten zorgen dat uw airco juist ingesteld is. Een airco die namelijk te koude en/of te droge lucht produceert kan allerlei gezondheidsproblemen veroorzaken zoals geïrriteerde slijmvliezen, droge ogen en zelfs verkoudheid. Het is dus belangrijk dat u ervoor zorgt dat uw airco niet meer dan 6graden lager staat dan de buiten temperatuur. Ook is het belangrijk dat u uw luchtvochtigheidsgraad instelt tussen de 45-60%.

Wacht niet te lang met aanschaffen
Wanneer de temperaturen stijgen, stijgt ook de vraag naar airconditioning. Als u niet wekenlang in de hitte wilt wachten voordat er bij u thuis of op kantoor een airco geïnstalleerd wordt, vraag dan vandaag nog vrijblijvend offertes aan!

Meer informatie

Hoewel het principe van airconditioning simpel is, is de techniek ingewikkelder. Onderstaand treft u pagina's waarin alle facetten rondom airconditioning worden uitgediept: