Installatie

Home > Installatie

Airco installatie dient in bepaalde gevallen door een deskundige installateur te gebeuren, zodat u ervan verzekerd bent dat uw airco goed zal functioneren.

  direct offertes aanvragen
airco In sommige gevallen is dit zelfs wettelijk verplicht, vanwege de gezondheidsrisico’s die samenhangen met slechte installaties. Bepaalde handelingen kunt u echter wel zelf uitvoeren, maar het is ook dan belangrijk dat een deskundige de laatste hand legt aan de installatie.

Airco installatie in bestaande woning
Wanneer u een split unit airco wilt installeren in een bestaande woning zal er eerst een muurdoorvoer van binnen naar buiten geboord moeten worden. Dit is een handeling die u op zich ook zelf kunt uitvoeren. De muurdoorvoer zal de binnen en buiten unit met elkaar verbinden door middel van koelleidingen. Het vaccumeren van deze leidingen zal echter wel door een deskundige moeten gebeuren. Als u meer informatie wilt over airco installatie kunt u offertes aanvragen.

Airco installatie in nieuwbouw
Tijdens het bouwen of renoveren van uw woning kan een airco installatie zeer gunstig uit komen. De airco installatie kan dan namelijk in de muren of plafond verwerkt worden, waardoor deze haast niet zichtbaar is. Wij willen u er wel even op attenderen dat u een dergelijke airco installatie wel tijdig moet doorgeven, zodat de airco installateur de tijd heeft om de installatie op uw woning en de bouwwerkzaamheden af te stemmen.

De voordelen van een airco installatie door een deskundige:

  • Ervaring en daardoor een kwalitatief maatwerk
  • Verzekert u van het goed functioneren van uw airco

Bent u benieuwd hoeveel u kwijt bent aan een airco installatie?
De kosten van een airco installatie kunnen flink variëren aan de hand van de werkzaamheden die uitgevoerd moeten worden, specifieke woon- en werkomstandigheden en het airco model. Bovendien bieden verschillende installateurs installaties aan tegen verschillende prijzen. Gelukkig bied deze website u de mogelijkheid om bij meerdere installateurs offertes aan te vragen en zodoende de prijzen te vergelijken.

Meer informatie

Hoewel het principe van airconditioning simpel is, is de techniek ingewikkelder. Onderstaand treft u pagina's waarin alle facetten rondom airconditioning worden uitgediept: