Gezondheid

Home > Gezondheid

Airco’s worden vaak in verband gebracht met gezondheidsklachten, dit kan echter makkelijk voorkomen worden. Vaak hebben deze gezondheidsklachten te maken met een te lage luchtvochtigheid, een te groot temperatuursverschil of slecht onderhouden airco’s.   direct offertes aanvragen
airco

De ideale luchtvochtigheidsgraad licht tussen de 45% en 60% en kan op de meeste airco’s ingesteld worden. Wanneer de luchtvochtigheidsgraad verkeerd is ingesteld en onder de 40% ligt, kan dit irritatie aan de slijmvliezen en ogen veroorzaken.

Wanneer een gebouw meer dan 8 °C koeler is dan de buitentemperatuur kan men verkouden raken door de plotselinge temperatuursverschillen. Ook wanneer men in de luchtstroom zit, kan men last krijgen van verkoudheid. Dit kan voorkomen worden door de temperatuur zodanig te regelen dat het temperatuursverschil rond de 6 °C zit en ervoor te zorgen dat u niet in de tocht zit.

Indien er stilstaand water in de airco aanwezig is en/of de filters slecht onderhouden zijn, kan dit een broeiplaats worden voor bacteriën en schimmels. Door de luchtstroom van de airco worden bacteriën en/of schimmels vervolgens verspreid en kunnen zij gezondheidsklachten zoals luchtwegeninfecties en legionairsziekte veroorzaken. Het is dan ook van belang dat u uw airco regelmatig laat onderhouden en ontsmetten.

Ervaringen van andere bezoekers

Airco te koud
"De techniek van mijn airco zat niet goed. Ik heb een installateur via airco.be laten komen en die heeft het toestel gerepareerd. Blaast gelukkig weer de juiste temperatuur."
Toegevoegd: T. Audenhove uit Dendermonde
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Mijn baas houdt het nu wel bij
"Op mijn job loeide een ontzettend oude airco, totdat er een aantal collega's ziek werden. Ik heb de leiding geadviseerd iemand via deze website in te schakelen. Na inspectie is er spoedig een nieuw systeem aangelegd! Schenen nogal wat schimmels in de luchttoevoer te zitten."
Toegevoegd: L. Kildonck uit Geel
Waardering: 7/10 Rating starRating starRating starRating half starRating no star

Airco tip!

Laat uw airco installatie niet te lang uit staan. Zo is het mogelijk dat er schimmel- en bacterievorming plaatsheeft. Door de installatie een kwartier per week aan te zetten voorkomt u deze narigheden.

Meer informatie?

Hoewel het principe van airconditioning simpel is, is de techniek ingewikkelder. Onderstaand treft u pagina's waarin alle facetten rondom airconditioning worden uitgediept: