Veelgestelde vragen

Home > Veelgestelde vragen

direct offertes aanvragen

Zijn er kosten verbonden aan het aanvragen van aircooffertes?
Nee. Het aanvragen van offertes bij airconditioning leveranciers is geheel gratis en vrijblijvend.
De bedrijven betalen een kleine vergoeding per ontvangen offerte aanvraag.

Ik heb een aantal offertes ontvangen. Ben ik nu verplicht een van de offertes te accepteren?
Nee, deze service is geheel vrijblijvend en verplicht u tot niets. Gaat u niet met een airconditioning leverancier in zee? Laat het dan wel even weten aan de desbetreffende bedrijven. Een korte e-mail sturen is voldoende.

Van hoeveel airconditioning leveranciers ontvang ik een offerte?
U ontvangt maximaal zes offertes van uit uw regio bij wie u een offerte heeft aangevraagd.

Ik heb offertes aangevraagd bij meerdere airconditioning leveranciers maar nog niets ontvangen.
De firma's hebben tijd nodig om u aanvraag te verwerken. Heeft u na een aantal werkdagen nog helemaal niks gehoord? Airco.be stuurt u binnen enkele dagen een service mail, waarmee u met één druk op de knop meer offertes kunt aanvragen. Uw aanvraag wordt automatisch doorgestuurd naar andere airconditioning leveranciers bij u in de regio.

Hoe wordt er omgegaan met mijn persoongegevens? airco
Uw gegevens worden alleen verstuurd naar de geselecteerde firma's. De website airco.be garandeert dat uw gegevens niet aan derden worden doorgestuurd.

Wat gebeurt er als er schade wordt gemaakt?
De airco installateurs zullen ten alle tijde zo netjes mogelijk voor u te werk gaan. Mocht er om wat voor reden dan ook schade worden aangericht dan zullen airconditioning leveranciers veelal eens schadeprocedure hebben. Is dit niet het geval, ga dan na of de installateur erkend is door bijvoorbeeld het UFB - ACA. Zo kunt u terecht bij een geschillencommissie.

Om de hoeveel tijd moet ik mijn airco laten onderhouden?
Een airco installatie zou de eerste 3 jaar onderhoudsvrij moeten zijn. Daarna zou u zeker eenmaal per jaar uw systeem moeten laten inspecteren. Zo voorkomt u dat u zonder verkoeling of verhitting komt te zitten.
 
Kan ik kleine reparaties ook zelf uitvoeren?
Een airco installatie is vrij complex. Wij raden het dan ook ten allen tijde af zelf aan de units te sleutelen. Schakel altijd een erkend monteur in!
 
Maar airco's verkoelen toch alleen?
Nee, tegenwoordig worden airco's aangeboden met warmtepomp optie. Hierdoor zit er ook een  mogelijkheid op ruimtes te verwarmen. Dit wordt ook wel inverter technologie genoemd.

Tip bij het invullen offerte aanvraag formulier!
Vul zoveel mogelijk informatie in bij het aanvragen van een offerte voor een airconditioning leverancier. Als u eisen heeft aan het soort airconditioning, kunt u dit altijd aangeven. Zo kunt u makkelijk een offerte op maat toegestuurd krijgen.

Bent u van een airco installateur?

En wilt u meer klanten en/of opdrachten? Meld u dan snel aan en ontvang vandaag nog aanvragen op maat!

Vind nu nieuwe klanten!  direct offertes aanvragen