Duurzaamheid airconditioning

Home > Duurzaamheid

In tegenstelling tot de eerste airconditioning apparaten die op de markt verschenen zijn de airco´s van tegenwoordig veel energiezuiniger dan toen. Apparaten die nu op de markt komen maken gebruik van de laatste duurzame technieken op het gebied van airconditioning.   direct offertes aanvragen
airco

Een techniek die zeer recentelijk is geïmplementeerd in voornamelijk A-merk airco apparaten en systemen is de inverter technologie.

Wat is inverter technologie?
Airco systemen werken normaal gesproken met een aan/uit systeem. Bij (handmatig) aanzetten start het systeem op om een ruimte te verwarmen of te verkoelen. Dit duurt voort tot dat het systeem wordt uitgezet. Doordat deze systemen continu opnieuw energie moeten genereren om een ruimte warmer of koeler te krijgen kost dit veel energie, dus eer kosten.

De inverter technologie heeft daarentegen een zeer effectieve en efficiënte werking. Deze technologie houdt in dat wanneer een gewenste temperatuur binnen een omgeving is bereikt de airconditioning niet op volle kracht blijft door blazen (waardoor het dus nog kouder/warmer wordt) maar dat het systeem een paar stapjes terug doet, en met minimale energieverbruik de ruimte op temperatuur houdt. De techniek binnen het airconditioning systeem is zo geregeld dat het de temperatuur kan meten en het verbruik daar dus op aanpast.

Voordelen van de inverter technologie zijn:

  • U bespaart op uw airco energieverbruik tot ruim 30% procent!
  • Omgeving wordt sneller verwarmd door korte opstart tijd.
  • Gelijkmatige temperatuur, ook bij grotere ruimtes

Wanneer u besluit een duurzame airconditioning installatie met inverter technologie aan te schaffen, houdt u er dan wel rekening mee dat de aanschafprijs vaak hoger is als dat van een reguliere airco installatie. Dit verschil is echter binnen enkele jaren terugverdiend als gevolg van de besparing op de energie.

Ervaringen van andere bezoekers

Milieu is belangrijk!
"Wij hebben nu de beschikking over zowel verkoeling als verwarming en dat door slechts de airco/inverter installatie. Geen centrale verwarming dus. Ben blij met deze manier van temperatuur regeling. Wij besparen enorm veel op onze energie uitgaven."
Toegevoegd: G. de Henau uit Brussel
Waardering: 8/10 Rating starRating starRating starRating starRating no star

Geadviseerd door de installateur
"Bij de keuze voor een airco kregen wij van de installateur, die wij via uw website gevonden hebben, het advies een airco met warmtepomp te laten installeren. Hebben we gedaan. Zo voorziet het systeem ons ook van extra warmte op koude dagen."
Toegevoegd: A. Aerts uit Eeklo
Waardering: 9/10 Rating starRating starRating starRating starRating half star

Airco tip!

Let op de energieklasse van uw airco, een lage energieklasse betekend namelijk hogere energiekosten.

Meer informatie?

Hoewel het principe van airconditioning simpel is, is de techniek ingewikkelder. Onderstaand treft u pagina's waarin alle facetten rondom airconditioning worden uitgediept: